Overzicht van de beste romantische komedies in 2013 en 2014. De nieuwe romantische komedies en films voor in 2014 zijn dit jaar vooral gekozen uit Europese films. Dus niet alleen Spaanse, Franse en Italiaanse romantische komedies, maar ook Scandinavische en Duitse romantiek films. Daarnaast breiden we dit jaar de lijst uit met Aziatische romcoms (voornamelijk uit Japan, Korea en China).  Hier alle nieuwe leuke romantische komedies die uitkomen in 2013 en 2014 in de bioscoop en op DVD/Blu-ray in Nederland. 

Nieuwe romantische komedies 2014 – Buitenlandse romantiek

Veel andere websites komen al met Amerikaanse romantische komedies uit Hollywood. Vandaar dat hier wordt gekeken naar Europa en en naar Azië. Laten we beginnen met Europese romcoms.

LES ÂMES DE PAPIER (2014)

Een Belgische/Franse romantische komedie die in 2014 uitkomt genaamd Les Ames de Papier over een begrafenis speech schrijver die een nieuwe kans krijgt in het leven wanneer een weduwe hem vraagt een speech voor haar zoon te schrijven.  Zoals je begrijpt, slaat de romantiek al snel toe. Deze romantische film komt in België uit in Februari 2014.

TUTTA COLPA DI FREUD (2014)

Italie komt dit jaar met een klassieke romantische komedie met een aantal van de bekendste Italiaanse acteurs. Tutta Culpa di Freud gaat over een gescheiden psychoanalyst en zijn drie dochters. Ze raken allemaal verstrikt in de liefde. Het is geregisseerd de populaire Italiaanse regisseur die niet onbekend is met het liefdes film genre. Ook is hij populair vanwege zijn blockbuster komedie hits, zoals 2011’s ‘Immaturi’.

 

THREE MANY WEDDINGS (2014) 

Deze films wordt soms beschreven als de Spaanse versie van Bridget Jones’ Diary, maar het is helaas niet even goed. Toch is het een leuke romantische komedie die in Spanje erg populair is. Het gaat over een medewerkster aan een universiteit die single is en naar 3 bruiloften van exen moet gaan in 1 maand.

HOW TO MAKE LOVE LIKE AN ENGLISHMAN (2014)

Deze Amerikaanse/Britse romantische komedie is met Pierce Brosnan en gaat over een poezie professor in Cambridge die zijn leven opnieuw bekijkt en weer op zoek gaat naar een vrouw in zijn leven. Het is geregisseerd door de Engelse Tom Vaughan die vooral bekend is door de Amerikaanse romkom What Happens in Vegas (2010).

 

Meer buitenlandse romcoms – Aziatische romantiek films

Een werelddeel dat ongelooflijk veel romantische films en romantische komedies produceert is Azië. Vooral Zuid-Koreaanse en Japanse rom coms zijn heel populair. Hier is wat er in 2014 uitkomt aan romantiek in Azië.

De Japanse Sukitte Ii na yo (2014) is een adaptatie van de populaire Japanse manga serie in 2012 die ook in de VS op de TV kwam. Maar er is ook de populaire  Japanse romantische komedie Yokomichi Yonosuke (A Story of YonoSuke) die de moeite waard is. Hier een trailer met ondertiteling. Het komt uit op DVD/Blu-ray in 2014.

Voor Zuid-Korea weet ik nog niet wat er uitkomt in 2013, maar in 2013 was er de populaire Koreaanse liefdes film ‘How To Use Guys With Secret Tips (2013)’ die beschikbaar is op DVD in 2014.

Verder hebben we nog het Chinese One Night Surprise (2013) en de Indische feel-good film Yen Jawaani Hai Deewani’ (2013) uit India.

Beste romantische komedies 2013 – vorig jaar’s top romantiek films

Bridget Jones’s Baby – Eindelijk is deze heerlijke Britse romantische komedie terug

Eindelijk een vervolg van de populaire Engelse romantische komedie

Voor de Bridget Jones fans is het juichen. Na de laatste film in 2004 is het een behoorlijke poos stil geweest. Natuurlijk niet heel raar aangezien het eerste deel een veel groter success was en deel 2 toch een slap aftreksel. Wie weet is het anders voor deel 3. Er is nog vrij weinig bekend, maar de titel geeft een duidelijke suggestie. Wel is duidelijk dat de oorspronkelijke cast van Engelse acteurs weer bijeen is – Renee Zwellweger, Hugh Grant en Colin Firth. Ook is het duidelijk dat deze romcom zal gaan over de vrouw in de veertig. Belooft leuk te worden dus. Update: de film is blijkbaar uitgesteld. 

Admission – Alweer een romcom met Paul Rudd

[vsw id=”8Lc9DwpMo6M” source=”youtube” width=”580″ height=”320″ autoplay=”no”]

Paul Rudd is niet van de buis te slaan als het gaat om de grappige romantiek. We zagen hem al in ‘I Love you, man’ ‘This is 40′ en Wanderlust. In andere woorden, bijna elke recente leuke romantische komedie. In Admission speelt hij naast Tina Fey (bekend van Saturday Night Live). Fey neemt hier de rol op zich van een toelatings beambte van Princeton Universiteit. Haar professionaliteit wordt op de proef gesteld wanneer ze een scholier tegenkomt die misschien haar zoon kan zijn die ze ooit afgestaan had voor adoptie. Het is echter duidelijk dat haar jonge vruchtje geen Princeton materiaal is. Voor veel mensen zal deze film onder de nieuwe beste romantische komedies van 2013 horen. Een echte Amerikaanse film, maar de regisseur van de leuke Britse komedie About a Boy geeft het een prettig UK tintje. De film is in april 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Warm Bodies – Romantische horror komedie

[vsw id=”IQ3ZwtyKs_o” source=”youtube” width=”580″ height=”344″ autoplay=”no”]

Een onwaarschijnlijke combinatie – romantiek en horror maar in 2013 kan het. Tegenwoordig wordt het horror element overal ingegooid dus waarom niet in de romantische komedies? In dit geval gaat het over zombies. Dus iets minder charmant en romantisch dan vampiers. We zullen zien hoe het uitpakt. In februari komt het uit in Amerika. Wij moeten nog even wachten tot 4 april 2013. De trailer lijkt in ieder geval behoorlijk grappig.

I Give It a Year – Nog een Britse romantische lachfilm uit de UK

[vsw id=”Od8DhL1hyfw” source=”youtube” width=”580″ height=”344″ autoplay=”no”]

Misschien wel de film waar wij het meest naar uitkijken in 2013. Heerlijke Engelse humor en gezelligheid. Uit dit rijtje samen met Warm Bodies een film die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen (of jongens en meisjes). Het verhaal gaat over alle problemen en toppunten van het eerste jaar als getrouwd stel. Naast het leuke koppel krijg je natuurlijke alle gekke vrienden op de koop toe.

Andere romantische komedies gepland voor 2013:

  • Are we officially dating? – Met Zac Efron

Laat ons weten wat jij de beste romantische komedies van 2013 vindt. Missen we eentje, dan zetten we hem er graag bij.

Gerelateerde posts:

Nieuwe Kerstfilms 2013/2014 – Beste kerst hi... We zitten al bijna weer in 'die maand'. De tijd van Sinterklaas en kerst.  Reden genoeg om te kijken naar de nieuwe beste kerstfilms van 2013. Wij ne...
Nieuwe komedies in 2013 – Beste komische lac... Het is tijd voor een overzicht van de grappige nieuwe komedies die in 2013 uitkomen. Hier een top 5 lijst met de beste lachfilms in de bioscoop en op ...
Nieuwe sci-fi films van 2013 | science fiction in ... Een overzicht van de nieuwe sci-fi films van 2013 in de bioscoop of op DVD of Bluray. Hier passeren de beste sci-films de revue. Naast originele nieuw...
Nieuwe spannende actiefilms van 2014/2015 Hier een lijst met de laatste Amerikaanse en Europese actiefilms in 2014 en de beste actiefilms uit 2015. We willen verder gaan dan het Amerikaanse Ho...